telefon +36 74 550 540
telefon info@knipl.com
Pinterest
Flickr
Facebook
Twitter
Tweets by KniplKft
Google+
Youtube
Blogger

Az előkezelt munkadarabok festésére 3 db műanyag kézi porszóró kabin áll rendelkezésünkre. A kabinok korszerű porvisszanyerő rendszerrel vannak ellátva, ezáltal minimalizálva a festékveszteséget és csökkentve a festésköltséget. Porszórt munkadarabok festékrétege jól védi az alkatrészt a külső behatásoktól és a rozsdától. Cégünk a RAL színskála alapján szinte bármilyen színt tud festeni.  


Elektrosztatikus porszórás

Az elektrosztatikus porszórás a fém munkadarabok egyik legkorszerűbb festési eljárása, mely a kiváló korrózióállósági tulajdonságai mellett a környezetvédelem és a gazdaságosság szempontjából is megfelel a korunk követelményeinek.

Az elektrosztatikus porszórás lépései:

1.    Előkezelés, felület tisztítás
Minden jó minőségű festés alapja a munkadarabok megfelelő tisztasága. A munkadarabbal szembeni követelményeknek megfelelően a felületek vegyi előkezelése történhet egyszerű zsírtalanítással, vas-foszfátozással, cink-foszfátozással, egyéb konverziós eljárással. Ezek az eljárások a felület tisztítása mellet, a festék tapadóképességét, a bevonat korrózióállóságát is növelik.

2.    Elektrosztatikus porszórás
Az elektrosztatikus porszórás automata és kézi technológiával végezhető. A festés fülkében/kabinban történik, aktív légelszívás mellett.  Maga a porfesték, egy finomszerkezetű műanyag (Polyester; Epoxy-Polyester) alapú őrlemény, mely a szórófejen áthaladva elektrosztatikus (pozitív/negatív)töltést kap, így az ellenkező polaritáson lévő munkadarabon megtapad, annak felületén egyenletes bevonatot képez.

3.    Beégetés
Az elektrosztatikusan festett munkadarabok beégetése szükséges. A felszórt porfesték 140 – 200 °C hőmérsékleten, 10 – 20 perc időtartam alatt polimerizálódik. A beégetés fölgáz, vagy villamos fűtésű kemencében történik. A kezelési idő leteltével gyakorlatilag kész munkadarab húzható ki a berendezésből, lehűlést követően a munkadarab csomagolható, szerelhető, végső felhasználásra alkalmas állapotban van.

A porszórás végeredménye egy esztétikus, rugalmas, jó kopásállóságú, időtálló bevonat.
Üzemünkben lehetőség van egyedi termékek, vagy akár több 10 000 darabos szériák festésére is, a RAL színskála bármely színében.
Keressen fel minket bátran elérhetőségeinken, amennyiben kérdése merülne fel az elektrosztatikus porszórással, vagy egyéb általunk nyújtott szolgáltatással kapcsolatban!


Miért válassza a porszórást, vagy porfestést?


A porszórást általában fém felületekre alkalmazzák, a folyamat során egy speciális bevonat keletkezik a felületen. Egy elektrosztatikus szórópisztollyal viszik fel a műanyag-por alapú festéket, majd az erre szolgáló kemencében ráolvasztják, ezzel tartós és rugalmas felületet kapva.


De miért is jó ez az eljárás? A porszórásnak számtalan előnye van! Először is környezetbarát, mivel nem kell hozzá oldószert használni és zárt technológiájának köszönhetően a károsanyag kibocsájtás is nulla. Kedvező árú eljárás, olcsóbb a többi technikához képest, ugyanakkor gyors is: száradási idővel nem kell számolni, a beégetéssel azonnal kész is a felületkezelés. A porszórás ellenálló képességének köszönhetően alkalmas kültéri felületek kezelésére is, hiszen nem károsítja az UV-sugárzás, illetve semmilyen időjárási tényező sem.


Ha szeretne még többet megtudni a porszórásról, bátran keressen fel minket! Válassza porszóró kabinjainkat, ha szeretné kihasználni a porfestéssel járó előnyöket!