telefon +36 74 550 540
telefon info@knipl.com
Pinterest
Flickr
Facebook
Twitter
Tweets by KniplKft
Google+
Youtube
Blogger

A nedves festés két fő fajtája a vízbázisú és az oldószeres. Az ilyen tipusú festést zárt kabinokban javasoljuk, melyek fő működési elve az elszívó rendszeren alapul, mely a levegőt a festékszűrőn keresztül elszívja a helyiségből. Az elszívott levegő magával ragadja a mellészórt oldószer és festékszemcséket.

Száraz leválasztású festőkabinok

A festőkabinok felépítménye szigetelt paneles felépítményű. A légkezelést a kabinok feletti tartószerkezeten elhelyezett befúvó-elszívó légkezelő berendezéssel végezzük. A festőkabinok működtetése elszívó rendszeren alapul, melyek kivitelezési módja főként a padló elszíváson és a mennyezeti befúváson alapul. Nagy előny, hogy kabin felhasználható szárítóként is, ha az egy léghevítővel kiegésztve készül.

Száraz leválasztású festőfülkék , festőfalak

A festőfal elszívó rendszeren alapul, mely a levegőt a festékszűrőn keresztül elszívja a helyiségből. Az elszívott levegő magával ragadja a mellészórt oldószer és festékszemcséket. A speciális papír, a labirintszűrő végzi a levegő szűrését. Ezen a szűrőn megtapad a mellészórt festék 90-95 %- a. A labirintlemezes papírszűrőt bizonyos idő után cserélni kell.

Vizes leválasztású festőkabinok , festőfülkék , festőfalak

A nedves leválasztású festőkabinok, festőfülkék és festőfalak működtetésének alapja a vízfüggönyös leválasztás. A mellészórt festék leválasztásáról vízfüggöny gondoskodik. A festőállások folyamatos vízöblítéssel vannak ellátva, így a kiszórt festéket a vízáram magával ragadja.