telefon +36 74 550 540
telefon info@knipl.com
Pinterest
Flickr
Facebook
Twitter
Tweets by KniplKft
Google+
Youtube
Blogger

KTL rendszereinket az évek óta bevált komponensekkel szereljük. Berendezéseink tartalmazzák az összes szükséges olyan alkalmazást, amelyek a biztonságos és hatékony üzemeltetéshez szükségesek:

UF-modul, Vízzáró rendszerek

Az ultrafiltráció arra szolgál, hogy öblítőfolyadékot (UF) állítson elő KTL festékből, hogy ezáltal a festéktakarékosság és az újrahasznosítás elérhetővé váljon. További funkciója az UF-berendezésnek abban áll, hogy a festékkádat folyamatosan szűrni kell. Az UF-szivattyú teljes szállítási mennyisége speciális szűrön keresztül lesz vezetve, mely az UF-modulok elé van beszerelve. A létrehozott tiszta szűrlet egy előtéttartályba kerül bevezetésre és ellátja a keringtető szivattyúhoz szükséges vízzáró berendezést. A KTL-berendezésen belül a festékkel érintkező szivattyúk igényelnek vízzárat, hogy az ott beépített kettős csúszógyűrű-tömítések funkcióját fenntartsák.  

KTL klíma rendszer

A megfelelő rétegképzés érdekében a festéket állandó hőmérsékleten kell tartani, ez adott festéktípustól és munkadarabtól függően változik. A festék hőmérsékletének megfelelő intervallumban tartása (beállított hőmérséklet +/- 0,5 oC) érdekében a festék hűtése ill. fűtése szükséges. Ennek érdekében a keringtető csővezetékbe lemezes hőcserélő van beépítve. A keringtetett festék részárama állandóan keringtetve lesz a hűtőn keresztül és ezzel a festék a megengedett hőmérséklethatáron belül marad.

Dialízis rendszer (anód cellák)

A rétegképzés folyamata során sav szabadul fel, ami a festékkád PH-értékét megváltoztatja. Ennek a kompenzálása érdekében a mártó-festő kádba dialízis-cellák kerülnek beépítésre, melyek belsejében folyamatos dion-víz áramlást biztosítunk. A dialízis-cellák a KTL-kád mindkét hosszanti oldalára úgy vannak beépítve és megerősítve, hogy a vízszint a cellák membránjait lefedi. A dialízis-cellákba anódok vannak beépítve, melyek a rétegképzés során a munkadarab ellenpotenciáljaként szolgálnak.

KTL billegtető rendszerek

KTL berendezéseinkhez a már számos projektnél beépített és jól bevált billegtető és kosármozgató rendszereket ajánlunk. A billegtető szerkezetet az alakos munkadaraboknál javasoljuk, hogy a festési réteg mindenhol az elvárásoknak megfelelő legyen, valamint légrés ne alakulhasson ki.

Agregátorok

A KTL festék állandó keringtetésben kell legyen, így egy esetleges áramkimaradás esetén is biztosítani kell a keringtetéshez szükséges energiát, melyet vészáram aggregát beépítésével oldunk meg.

Áramforrás és automata festékadagolás

A mártó festéshez szükséges egyenáram biztosításához egyenirányítót használunk. Az adagoló berendezés a KTL adalékanyag (pigment paszta és kötőanyag) adagolására szolgál, melyet a festékszállító követelményei alapján alakítunk ki.