telefon +36 74 550 540
telefon info@knipl.com
Pinterest
Flickr
Facebook
Twitter
Tweets by KniplKft
Google+
Youtube
Blogger
Szórásos előkezelő

2013-ban újonnan telepített szórásos előkezelő berendezésünket nagyobb munkadarabok (pl kerítéselemek, korlátok, ajtók, lemezek) előkezeléséhez ajánljuk. A berendezés igény szerint átállítható acél alapanyagú munkadarabok kezelésére is.  

Kezelhető munkadarab anyagok: aluminium, vas

Max  méret: (H x SZ x M): 6.100 x 800 x 2.150 (mm)

Max súly: 1.000 kg

Technológia: Chemetall

Mártó előkezelő

Nagyobb darabszámú munkadarabok esetén a mártókádas előkezelést javasoljuk, mely egyaránt alumínium és vas alapanyagú munkadarabok kezelésére alkalmas. A mártó eljárásnak köszönhetően a folyadék kiválóan behatol a munkadarabok belső felületeihez, így tökéletesen alkalmas a nem síkfelületű munkadarabok kezelésére.


Milyen előnyökkel jár a mártó festés?

A vas és alumínium alapanyagok a gyártás számos területén megtalálhatóak, hiszen kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően korszerű és minőségi elemekként funkcionálnak. Az alumínium és vas alkatrészek felhasználását azonban felületkezelési eljárás előzi meg.

A felületkezelés több változatban megvalósítható, melyek közül a mártó festés az egyik legtartósabb felületi védelmet jelenti. Az eljárás legnagyobb előnye hatékonyságában rejlik, hiszen több munkadarab egyszerre feldolgozható, ezáltal rövid határidővel megvalósíthatóak a megrendelői igények.

Mártó festéssel kapcsolatos kérdéseivel bátran keressen minket elérhetőségeinken, korszerű technológiával és tapasztalt szakemberekkel állunk rendelkezésére, hogy vállalkozása sikeresen működhessen!


Kádméretek: (Mély x Sz x H) 900 x 800 x 2.000 (mm)

Porszórás

Az előkezelt munkadarabok festésére 3 db műanyag kézi porszóró kabin áll rendelkezésünkre. A kabinok korszerű porvisszanyerő rendszerrel vannak ellátva, ezáltal minimalizálva a festékveszteséget és csökkentve a festésköltséget. Porszórt munkadarabok festékrétege jól védi az alkatrészt a külső behatásoktól és a rozsdától. Cégünk a RAL színskála alapján szinte bármilyen színt tud festeni.  


Elektrosztatikus porszórás

Az elektrosztatikus porszórás a fém munkadarabok egyik legkorszerűbb festési eljárása, mely a kiváló korrózióállósági tulajdonságai mellett a környezetvédelem és a gazdaságosság szempontjából is megfelel a korunk követelményeinek.

Az elektrosztatikus porszórás lépései:

1.    Előkezelés, felület tisztítás
Minden jó minőségű festés alapja a munkadarabok megfelelő tisztasága. A munkadarabbal szembeni követelményeknek megfelelően a felületek vegyi előkezelése történhet egyszerű zsírtalanítással, vas-foszfátozással, cink-foszfátozással, egyéb konverziós eljárással. Ezek az eljárások a felület tisztítása mellet, a festék tapadóképességét, a bevonat korrózióállóságát is növelik.

2.    Elektrosztatikus porszórás
Az elektrosztatikus porszórás automata és kézi technológiával végezhető. A festés fülkében/kabinban történik, aktív légelszívás mellett.  Maga a porfesték, egy finomszerkezetű műanyag (Polyester; Epoxy-Polyester) alapú őrlemény, mely a szórófejen áthaladva elektrosztatikus (pozitív/negatív)töltést kap, így az ellenkező polaritáson lévő munkadarabon megtapad, annak felületén egyenletes bevonatot képez.

3.    Beégetés
Az elektrosztatikusan festett munkadarabok beégetése szükséges. A felszórt porfesték 140 – 200 °C hőmérsékleten, 10 – 20 perc időtartam alatt polimerizálódik. A beégetés fölgáz, vagy villamos fűtésű kemencében történik. A kezelési idő leteltével gyakorlatilag kész munkadarab húzható ki a berendezésből, lehűlést követően a munkadarab csomagolható, szerelhető, végső felhasználásra alkalmas állapotban van.

A porszórás végeredménye egy esztétikus, rugalmas, jó kopásállóságú, időtálló bevonat.
Üzemünkben lehetőség van egyedi termékek, vagy akár több 10 000 darabos szériák festésére is, a RAL színskála bármely színében.
Keressen fel minket bátran elérhetőségeinken, amennyiben kérdése merülne fel az elektrosztatikus porszórással, vagy egyéb általunk nyújtott szolgáltatással kapcsolatban!


Miért válassza a porszórást, vagy porfestést?


A porszórást általában fém felületekre alkalmazzák, a folyamat során egy speciális bevonat keletkezik a felületen. Egy elektrosztatikus szórópisztollyal viszik fel a műanyag-por alapú festéket, majd az erre szolgáló kemencében ráolvasztják, ezzel tartós és rugalmas felületet kapva.


De miért is jó ez az eljárás? A porszórásnak számtalan előnye van! Először is környezetbarát, mivel nem kell hozzá oldószert használni és zárt technológiájának köszönhetően a károsanyag kibocsájtás is nulla. Kedvező árú eljárás, olcsóbb a többi technikához képest, ugyanakkor gyors is: száradási idővel nem kell számolni, a beégetéssel azonnal kész is a felületkezelés. A porszórás ellenálló képességének köszönhetően alkalmas kültéri felületek kezelésére is, hiszen nem károsítja az UV-sugárzás, illetve semmilyen időjárási tényező sem.


Ha szeretne még többet megtudni a porszórásról, bátran keressen fel minket! Válassza porszóró kabinjainkat, ha szeretné kihasználni a porfestéssel járó előnyöket!

Lakossági bérfestés

A lakossági bérfestés főleg az egyedi munkadarabok, illetve tárgyak festésére alkalmas. például: gépjármű felnik, különböző háztartási cikkek, kis darabszámú alkatrészek, stb. Egyedi munkadaraboknál lehetőség van a szemcseszórásos tisztítási folyamatra, illetve a Fe-foszfátos mosásra is. Igényeknek megfelelően a RAL színskála szerint, bármilyen színű bevonatot elkészítünk kézi porszóró kabinunk és korszerű szórástechnikánk segítségével. A folyamat a beégetéssel zárul, mely korszerű, energiahatékony beégetőkemencével történik.

Maximális méretek: (H x SZ x M) 6.000 x 1.500 x 2.200 (mm)


Bérfestés magánszemélyek számára

Bizonyos esetekben előfordul, hogy magánemberként is olyan festési feladat elé kerülünk, amit otthoni körülmények között, háztartási eszközökkel bizony nem tudunk egymagunk kivitelezni. Ilyen esetekre vállal cégünk bérfestési szolgáltatást, hiszen nekünk mind a megfelelő technikai hátterünk, mind a szakértelmünk megvan a jó kivitelezéshez.

Ezek az esetek általában olyan felújítási munkák, mint például egy abroncs felnijének festése, vagy egy kád felújítása, bizonyos alkatrészek és más háztartási eszközök festése. Ilyenkor sajnos nem elég egy ügyes kezű, lelkes személy, hiszen bizonyos technológiák drága, különleges gépeket és berendezéseket igényelnek.

Cégünk a felületkezeléseket is elvégzi, valamint a korszerű égető berendezések segítségével a beégetést is vállalja. Ezeket a munkafolyamatokat nem szabad hozzá nem értő embereknek végezni, hiszen az egészségügyi kockázatok mellett, hatalmas minőségbeli különbségek lehetnek.

Bátran keressen fel minket, ha különleges technikát és szakértelmet kívánó festésre van szüksége, cégünk minden ilyen jellegű bérfestést vállal!

Csőalkatrészek festése

Bérfestő üzemünk e részlege kifejezetten egy külföldi cégnek végez cső alkatrész bérfestést. A csövek maratása után kézi porszórással festjük, majd beégetjük. Az itt festett csöveket főleg játszótereken, és egyéb hasonló területeken használja fel megrendelőnk. A festékréteg védi a csövet a korrodálástól illetve egyébb külső behatásoktól, valamint elősegíti külső gumiréteg felhúzását a csőre.

Max méretek: Ø100 mm-ig 4.000 mm hossz