telefon +36 74 550 540
telefon info@knipl.com
Pinterest
Flickr
Facebook
Twitter
Tweets by KniplKft
Google+
Youtube
Blogger

Komplett rendszerként vagy különálló kabinként az elmúlt évtizedekben számos porszóró berendezést telepítettünk Európa-szerte. A porfestő kabinok modern porvisszanyerő technológiával rendelkeznek, és egyoldali / kétoldali ill. kézi / automatikus kivitelben készülnek. A műanyag kabinok nagy előnye a kabinok könnyű tisztíthatósága és a kabinok minimális statikus feltöltődése. A porszóró berendezés technológiája az elektrosztatikus, vagy tribosztatikus feltöltődésen alapul, mely hatására a kiszórt pormennyiség  a kezelendő munkadarabokon megtapad, amíg a kívánt egyenletes rétegvastagságot el nem érjük. Legfőbb előnyei: oldószermentes, gazdaságos, mert a mellészórt porfesték újrahasznosítható.

Kézi porfestés

A porszóró technológia az elektrosztatikus feltöltődésen alapul, mely hatására a kiszórt pormennyiség a kezelendő munkadarabokon megtapad, amíg a kívánt rétegvastagságot el nem érjük. Porfestő rendszereink magukba foglalják a teljesen egyszerű filteres leválasztású falaktól kezdve egészen a ciklonos és filteres utószűrős duplafalú, polipropilén munkatérből álló, kézi porfestő rendszereket is.

Automata porfestés

Az automata porszóró berendezést főként a szériában gyártott alkatrészek felületkezelésére javasoljuk. Ez esetben a porszóró berendezések munkadarabokkal történő kiszolgálása automata gépi anyagmozgató rendszerekkel történik. A kabinokban a munkadarabok folyamatosan áthaladnak és a mozgatás közben az automata szórástechnika porszórja a munkadarabot, vagy esetlegesen a munkadarabot megállítva az automata szórástechnikát (robotokat) mozgatjuk. Az automata kabinokat kézi javító állással is felszereljük az esetleges kézi javítások elvégzéséhez.

Egyedi nagyméretű kabinok

A munkadarabok porszórása kézi porszóró berendezés kabinjában történik. A dolgozó a kabinon belül állva védőfelszerelésben végzi a porfestést. A porvisszanyerés által a festés gazdaságosabb. Gazdaságosabb színváltás érdekében az elszívás ciklonnal és filteres utószűrővel történik.

Klimatizált kabinok

A tisztaterű klimatizált porszóró rendszerek előnye a könnyebb kezelhetőség, a por könnyebb felhasználhatósága és a tisztíthatóság.

Porszóró fal

Porszóró falainkat kisebb bérfestő ügyfeleinknek ajánljuk, akik egyszerűbb költséghatékony megoldásokat keresnek. A rendszer előnye, hogy bármilyen geometriájú munkadarab porszórható benne.