A szórásos előkezelők alkalmazásának előnyei
A szórásos előkezelők alkalmazása a legjobb választás a munkadarabok festés előtti tisztításához, felületkezeléséhez. Profi megoldásokért keressen minket! 

A szórásos előkezelők alkalmazása a legjobb választás a munkadarabok festés előtti tisztításához, felületkezeléséhez. Profi megoldásokért keressen minket!

A munkadarabok festése önmagában nem tudja a kívánt eredményt biztosítani, úgy kell tekinteni rá, mint egy komplett munkafolyamatra, aminek az első lépése az előkezelés. A felületet meg kell szabadítani a portól, zsírtól és oxid rétegtől, így lehet megfelelő alapot biztosítani az olyan szerves bevonatokhoz, mint amilyenek a festékek. Ez egyfelől támogatja a festéktapadást, másfelől pedig javítja a korrózióállóságot, nagy jelentősége van azonban az alkalmazott technológiának is.

A szórásos előkezelők alkalmazása meglehetősen elterjedt felülettisztítási módszer, és - mivel hatékony - kimondottan népszerű is az ipar különféle területein. A berendezések mellett szól az energiatakarékos és költségkímélő üzemelés is, nem meglepő hát, hogy sokan szívesebben választják, mint a mártásos technológiát.

Fontos, hogy az előkezelés során minden részletre ügyeljenek a szakemberek, hiszen helytelen használat esetén nem csak a szennyeződések tűnnek el és a korrózióállóság válik kétségessé, de akár megsérülhet a munkadarab felülete is. Emellett persze az előkezelő berendezés minősége is fontos; sajnos sok gyártó nem helyez elég figyelmet a tartósságra, és amikor egy munkafolyamat kellős közepén áll le a gép egy meghibásodás miatt, annál nincs bosszantóbb. Egy ilyen eset ráadásul anyagi veszteséget is jelenthet, ha emiatt nem lehet befejezni a feladatot, vagy a szakemberek kicsúsznak a határidőből. Nem kérdés tehát, hogy egy ilyen berendezés beszerzését alaposan meg kell fontolni, és csak szakmailag elismert cégtől szabad vásárolni.

Amennyiben Ön is a minőségre szavaz, és szeretne profi berendezést vásárolni, a rendelkezésére állunk! Cégünk többek között szórásos előkezelők gyártásával is foglalkozik, tehát, ha erre lenne szüksége, érdemes bennünket felkeresnie. Tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

2022 JÚL 28/